Biobende

Kinderen kunnen zich in vakantieperioden soms slecht vermaken. Om kinderen een leuke, onbezorgde en ook leerzame tijd te geven heeft de Biobus een doel voor ogen: het organiseren van een activiteiten die kinderen op een speelse manier laat kennis maken met de natuur en milieu.

Het programma van “het biobende” project ziet er als volgt uit:
In het veld worden posten uitgezet, met de onderwerpen: bomen, struiken, en kruidachtige planten verzamelen / thee koken / waterdieren vangen / diersporen afdrukken maken.

briefing

Bij elke post wordt, onder leiding van de begeleider, een afgestudeerd leraar biologie, een aantal veldwerkopdrachten uitgevoerd. De deelnemers voeren aan de hand van werkbladen de opdrachten zelfstandig uit. De begeleider motiveert en leidt het geheel in goede banen.

Het totale programma duurt ongeveer twee en een half uur. Halverwege het programma wordt er gepauzeerd onder het genot van een kopje eigen-geplukte kruiden thee. Aan het einde volgt er een groepsgesprek om de verschillende ontdekkingen met elkaar te delen dit onder het genot van een kopje thee.

Doe mee met de BioBende. Ga met een echte bioloog op onderzoek uit en ontdek wat er allemaal in de natuur leeft.